et-loader
Džanan Musa X Dresscode

Džanan Musa postao je ambasador modnog brenda Dresscode

Bosanskohercegovački reprezentativac i trenutno jedan od najboljih evropskih košarkaša Džanan Musa postao je zaštitno lice domaćeg modnog brenda Dresscode, a to je, između ostalog, bio povod da porazgovaramo s njim o njegovom životnom putu, košarci, kao i svakodnevnim navikama.

Džanan, kojem je 2022. godine bila u znaku pobjede te je na kraju nje, uz Lanu Pudar, proglašen i najboljim sportistom godine, po prvi put je svojim imenom pružio podršku domaćem brendu, garantirajući za njegovu kvalitetu.

Igrač Real Madrida koji se nalazi na vrhuncu svoje dosadašnje karijere postat će zaštitno lice nove kolekcije odijela koja će nositi njegov pečat, a saradnja sa ponosom bh. navijača bit će upotpunjena i casual kolekcijom, najprije duksericama, a zatim i ostalim dodacima s njegovim imenom.

Sve je počelo još sa Džananovim potpisom za njegov klub iz snova, kada je nosio odijelo ovog luksuznog domaćeg brenda skrojeno posebno za njega, a sada će biti i lansirana cijela kolekcija sa njegovim imenom.

Bio je to povod da sa našim reprezentativcem porazgovaramo o njegovoj svakodnevnici. Za početak, otkrio nam je kako izgleda jedan njegov dan te koliko vremena troši na treniranje.

Iako je u modernom svijetu sporta zahtjevno biti profesionalac, što potvrđuje i Musa, njemu to polazi od ruke. Kada skine dres, kaže, voli se dotjerati.

“Volim da sam sređen kad to prilike dozvoljavaju. Većinom sam u klupskoj opremi, ali kad god imam šansu to bude elegantna varijanta”, ističe.

Otkrio je i koji je najskuplji modni komad koji posjeduje: “Cjelokupno gledano to je sat. Od odjevnih komada riječ je o nekoliko brendiranih dukserica”, kaže Musa, ne skrivajući da mu moda nije strana.

Posebno ga veseli što je uspostavio saradnju s domaćim brendom.

“Drago mi je da smo došli u situaciju da jedan vrhunski brend sa tom kvalitetom možemo plasirati na tržište. Jako mi se svidio koncept te zamisao predstavnika Dresscoda i jako brzo smo se odlučili za saradnju”, ističe on.

Koja je tajna uspjeha?

“To su duhovni mir i vjera, kao i predan rad te maksimalna posvećenost”, govori on pa se osvrće na izazove s kojima se susretao:

“Jako težak put sam imao do sada. Nije mi bilo ništa poklonjeno ili da sam imao neko olakšanje. Ipak i to je dio životne škole koja te mnogo čemu nauči. Tokom svih ovih godina i putovanja sam se jako promijenio. Na stvari gledate drugačije i sve prepreke vas ojačaju. Sigurno da mi sve to sad pomaže da bolje reagujem u kriznim situacijama”, kaže Musa.

Zvijezda Eurolige

Sinoćnjom partijom protiv Bayerna, Musa je ušao u elitni klub “500” Eurolige. To znači da je košarkaš prebacio magičnu granicu od 500 poena u jednoj sezoni, čime se pridružio najvećim zvijezdama Eurolige u historiji.

Ponosno ističe da mu je kroz život, uz porodicu, najveća podrška i djevojka Adna te da se svi trude držati što više zajedno. Otkriva, također, i da mu nedostaje igranje za bh. reprezentaciju.

“Trenutno se svi trude ugrabiti period da se pojave na okupljanjima. Sistem nije usklađen i teret je većinom na igračima koji ga ne mogu iznijeti. Svima to fali i nadam se da će se u budućnosti pronaći najbolji model”, poručuje Musa.

Naravno, tu su i planovi za budućnost, a ambiciozni košarkaš otkrio nam je jedan.

“Ciljeve postavljam prema trenutnoj situaciji. Prvi cilj je svakako osvajanje Eurolige sa Realom”, zaključuje Musa.

Zahvaljujući novoj saradnji, jedan od najboljih pojedinaca Kraljeva i MVP španskog prvenstva ubuduće će proširiti dobar glas o vodećem domaćem modnom brendu koji je već otvorio vrata najvećim svjetskim kompanijama iz te branše.

Još otkako se 2015. pojavio na tržištu, Dresscode je osvojio svojim jedinstvenim komadima kupce, zahvaljujući kvaliteti i pristupačnim cijenama.

Dresscode x Džanan Musa

Tu kvalitetu prepoznali su i u klubu svjetskog glasa za kojeg igra omiljeni bh. košarkaški reprezentativac, gdje su odobrili ovu jedinstvenu saradnju.

I dok se čeka na novu kolekciju sa potpisom uzora bh. omladine, mladi u prodavnicama Dresscodea ovih dana mogu pronaći posebnu ponudu savršeno krojenih maturskih odijela i košuljama po 30 posto nižim cijenama, a koje je i Džanan odobrio.

digismundo