et-loader

Politika privatnosti

Dresscode web shop | www.dresscode.ba | je specijalizovan za prodaju raznovrsnih odjevnih predmeta za muškarce i žene, uključujući odijela, majice, sakoe, haljine, džempere, hlače, denim odjeću, cipele, modne dodatke, kao i sve ostale predmete koji se mogu smatrati odjevnim.

1. Vrste ličnih podataka koje prikupljamo

Prikupljamo samo one lične podatke koje su korisnici dobrovoljno pružili prilikom registracije na web shopu, prijave na newsletter ili tokom procesa naručivanja proizvoda. Ove informacije mogu uključivati: ime, prezime, e-mail adresa, mobilni telefon, adresa stanovanja, podaci o narudžbi, podaci o plaćanju kreditne kartice i sl (gdje je vrlo bitno istaći da se podaci koji se tiču kreditnih/debitnih kartica nikada ne čuvaju. Obrada, odnosno naplata se obavlja preko kanala trećih strana, a u slučaju Dresscode web shopa, to je Monri payments.), preferencije korisnika i ostale informacije potrebne za pružanje usluga.

2. Svrha prikupljanja ličnih podataka

Prikupljamo lične podatke kako bismo osigurali pružanje naših usluga, obradili narudžbe, dostavili proizvode, te informisali korisnike o novim ponudama, promocijama i događanjima putem newslettera. Također, koristimo podatke za unapređenje naših usluga i prilagođavanje ponuda potrebama naših korisnika.

3. Odgovornost za prikupljanje i obradu podataka

Dresscode kao kompanija je odgovorna za prikupljanje i obradu osobnih podataka zaprimljenih na domeni dresscode.ba. Podatke koji se obrađuju putem servisa trećih strana (npr. plaćanje, dostava) osiguravamo ugovorima koji pružaju adekvatne sigurnosne i za privatnost zaštitne mjere.

4. Vrijeme zadržavanja ličnih podataka

Lični podaci registrovanih korisnika čuvaju se dok je njihov korisnički račun aktivan, osim ako korisnik ne zatraži brisanje svog korisničkog računa ili dok nije potrebno duže zadržati podatke zbog pravne obaveze. U slučaju brisanja korisničkog računa, svi lični podaci će biti obrisani. Za neregistrovane korisnike, lični podaci se ne zadržavaju.

5. Pravo korisnika na pristup, ispravak i brisanje ličnih podataka

Korisnici mogu pristupiti, ispraviti i izbrisati svoje lične podatke putem korisničkog računa na web shopu. Također, korisnici imaju pravo na prigovor u vezi sa obradom njihovih ličnih podataka, pravo na prenos podataka i pravo na ograničenje obrade, kao što je propisano GDPR regulativama.

6. Kolačići (Cookies)

Dresscode web shop koristi kolačiće u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva, analize posjećenosti i personalizacije ponude. Detaljnije informacije o kolačićima i njihovoj upotrebi potražite u našoj politici kolačića.

7. Sigurnost ličnih podataka

Dresscode poduzima odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi zaštitio osobne podatke korisnika od neovlaštenog pristupa, gubitka, krađe ili neovlaštenog otkrivanja. Važno je naglasiti da ne postoji apsolutna sigurnost podataka na internetu, ali je bitno naglasiti da nastojimo osigurati najviši mogući nivo sigurnosti i zaštite.

8. Pravne osnove za obradu ličnih podataka

Dresscode koristi pravne osnove kao što je pristanak korisnika, izvršavanje ugovora s korisnicima (npr: obrada narudžbi) i legitimni interesi u obradi ličnih podataka. Korisnici uvijek imaju pravo povući svoj pristanak za obradu podataka.

9. Dijeljenje ličnih podataka s trećim stranama

Dresscode može dijeliti lične podatke s pouzdanim trećim stranama koje pružaju usluge kao što su dostava, plaćanje, marketing i analitika. Ličnim podacima se neće trgovati, neće se iznajmljivati ili dijeliti sa neovlaštenim trećim stranama.

10. Prigovori nadležnim tijelima

Korisnici imaju pravo podnijeti prigovor nadležnim tijelima za zaštitu podataka u slučaju povrede njihovih prava u vezi sa obradom ličnih podataka.

Ova politika privatnosti ima za cilj osigurati transparentnost i pouzdanost u vezi s obradom ličnih podataka na našem web shopu. Važno je istaknuti da ćemo ažurirati politiku privatnosti prema potrebi kako bismo osigurali usklađenost s relevantnim zakonodavstvom i promjenama u našim praksama obrade podataka. Preporučujemo da redovno provjeravate ovu politiku kako biste bili informisani o eventualnim promjenama.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s našom politikom privatnosti, budite slobodni da nas kontaktirajte na [[email protected]] ili putem naših kontakt podataka navedenih na web shopu.